Zatrzymać witalność

Zatrzymać witalność

Charakterystyka i proces produkcji

Rzecz jasna chodzi o te rodzaje i odmiany, które są najlepsze i cenione od wielu wieków ze względu na swoje właściwości. Do tej grupy należy również biała herbata, gatunek który produkowany jest wyłącznie na terenie Chin oraz Sri Lanki.

Królowa herbat jak mawia się w kręgach miłośniku tego naparu, powstaje wyłącznie z młodych listków krzewów herbacianych. Te zbierane są rankiem, tak by były jak najbardziej świeże. Co jednak sprawia że ten gatunek herbaty jest tak wyjątkowy? Głównie sam proces wytwarzania, podczas którego listki w całości wystawiane są na promienie słońca i suszone. Dodatkowo listki przed samym procesem suszenia są, nawilżane specjalnie parą wodną. Dzięki temu stają się bardziej „pulchne”.
Parzenie herbaty
Fakt iż listki białej herbaty są tak delikatne, powinna być też parzona według wskazówek- temperatura wody nie może przekraczać 85 stopni a sam czas parzenia wynosi od 5 do 7 minut. Wówczas herbata biała ma najlepszy smak oraz zachowuje wszystkie swoje właściwości.
Działanie herbaty i jego źródło
Zdrowotne działanie tego gatunku herbaty, zostało już naukowo potwierdzone- gdzie jednak tkwi jego źródło? Mianowicie w samym składzie herbaty zawierającej; teiny, antyoksydanty jak również spore ilości witaminy C, oraz polifenoli. Czyli składników poprawiających koncentrację ,odświeżających jak również powstrzymujących procesy starzenia

No related posts.

reklama

KOBIETA

www.klubodchudzania.pl www.antykoncepcja.net www.astmaoskrzelowa.pl